Photobucket

Nå er det godt over en månde siden jeg kom hjem fra drømme året mitt i usa, har både vært kjempegod men også veldig kjipt & trist! Jeg var virkelig(!!!) heldig og har fått meg verdens beste venner jeg komme ha for the rest of my life, og en fantastik kjæreste og ja vi er fortsatt sammen. Jeg vet det ble veldig lite blogging på slutten, eller kanskje hele tiden? Men jeg var opptatt hele tiden så og si, så jeg brydde meg ikke noe sæærlig om å blogge om alt. La ut bilder på facebook og snakket litt med folk der, så de som kjenner meg og alt fikk vite det de ville. 

 

Jeg skal allerede tilbake til Van Buren neste sommer, nedtellingen har allerede begynt og jeg gleeeeder meg. Og hvem vet, kanskje får jeg amerika besøk her også en eller annen gang. :)

Peace out for now guys! 
I går var der fredag igjen, som betyr nok en baseball kamp! Det er så sykt fint vær her nå for tiden, kokvarmt å bare gå i shorts og tskjorte! Etter skolen dro vi inn til Fort Smith å kjøpte baseball glove og softball, siden vi skal spille på et mixed lag med vennene våre som starter snart, hahah jeg skal spille også og jeg har spilt catch to ganger og aldri pitchet haha. Ohh well.. Vi tapte kampen i går, dessverre. Men baseball laget var i Disney World i Spring Break på ei tunering og de vant alle kampene, yayy! Så de er ganske godde!

 
 

Etter varsity kampen dro vi å spiste siden vi hadde ikke spist siden lunsj på skolen, også kom vi tilbake til kampen siden jv laget spilte. Men det ble litt kjedelig, så gikk jeg, Tyler og Stephanie til en annen field to play some catch siden vi ville øve oss på det +jeg måtte uansett vente på Kyle. I går kveld snakket alle om at de håpet det ville snø her i Van Buren siden det var meldt det, men var ikke så mange som trodde det ville komme.. En del skoler ble også allerde avlyst i går kveld og snøen var ikke kommet engang. Jeg gikk la meg i halv 1 tiden, og vertsfar sa han skulle vekke meg å fortelle meg hvis skolen vår ble avlyst. 

 

Halv 6 kom han inn på rommet mitt og vekte meg å sa jeg ikke trengte stå opp for skolen var avlyst så jeg bare snudde meg å la meg ned til å sove igjen. Jeg hadde glemt jeg hadde vekkeklokken på så jeg våknet igjen 7, gikk på do og så for å se ut av vinduet.... det var faktiskt snø der!!! Så right back to bed igjen til klokken var 10. Da gikk jeg rett ut med kameraet mitt for å ta bilder til dere der hjemme. 

 

Tenk hvis vi hadde snow days når vi hadde snø og skolen ble stengt? Hadde ikke blitt så mye skole på oss nei. Vertsfar hadde fri fra jobb i dag fra før, men vertsmor er heller ikke på jobb. Men skal ut sammen med en vennegjeng senere for å 'ake' hahaha, de er helt i hundre for at de endenlig kan få bruke akebrettene dems og det er sååå morsomt :) Store barn, små gleder.
I går var det pajama day, så da ble det pajama pants på meg når jeg våknet. Og nei jeg sover ikke i det der. 
Var en god del som kledde seg ut, noen går tilogmed slik til vanlig haha. 

 I dag var det camoday, men jeg har ingenting av det så jeg orket ikke skaffe meg noe. DET er det noen som går i hver dag og alle som bor her har som regel ett plag av det så var bra mange som kledde seg ut slikt, alt fra genser til heldrakt. I morgen skal man kle seg ut som gamlinger, jeg har noe jeg kan ta på men jeg får se i morgen om jeg orker, trukke det er så mange som skal det i morgen :)
Jeg har litt lite tid til å blogge hver dag og slikt. Det er alltid ting som skjer og jeg blir bare mer og mer opptatt og tidenflyger. Engelsken min blir såå mye bedre for hver dag, og norsken glemmer jeg mer og mer... hahah.

I helgen var jeg på i Oklahoma i bursdag og på shopping og denne uken har jeg noe jeg skal hver dag.

Vi fikk sånn ting for å bestille stuff til graduation i går, allerede! Gleder meg til å oppleve det. Og snart er det thanksgiving så da har vi ei uke fri fra skolen, noe som skal bli deilig!

 

I dag ble det faktisk utlåst tornadovarsel i byen her jeg bor, det er sånner sikkelige sirener eller noe som lager lyd og det betyr du må komme deg i sikkerhet (byggninger, rom i huset som ikke er i vegg mot ute, skap osv). Så hele skolen ble evakuret og vi måtte inn i et rom som heter saveroom hvor vi satt i 15-30 minutter. Resten av dagen regnet det noe SYKT, tordnet og lynet. OG vi har hatt to jordskjelv dem siste dagene og jeg merket ingenting...

 I dag var det hjemmekamp her igjen så da måtte man støtte opp og dra å se på, dro først å spiste sammens med Stephanie, Tyler og Jesper då for å se på kampen som vi tapte dessverre idag... Får håpe vi vinner neste hjemmekamp som er på fredag, oog neste uke er homecoming/spiritweek. Så skal lage tie dye shirts på søndag, siden det er vist veldig populært her + skal ha det på på skolen på mandag. 

 


 

Tok ikke så veldig mange bilder siden jeg har ikke brukt kameraet mitt på lenge så jeg hadde jo selvfølgelig glemt at det trengtes å laddes, haha. Men etter kampen dro vi til ei venninne her som inviterte en hel gjeng hjem til seg for å ha bonfire og kose oss med musikk og greier. Her fikk jeg smake s'mores for første gang som er kjeks, marshmallows (varm såklart) og sjokolade presset sammen = syyykt godt men mektig!! 
Håper dere alle der hjemme har det bra, regner med det ikke er så lenge til høstferien er? Dere er i såfall heldige, vi har ikke noe firdager utenom en dag i slutten av oktober tror jeg, også har vi fri når det er thanksgiving. Det er forresten allerde for litt siden bynt full ut med halloween stuff i butikkene og på noen hus, haha.
I helga var jeg på the fair som er det samme som tivioli bare mye større og det varer i en uke tror jeg. Var myeee folk der, og alle sa at når the fair kom så kom virkelige folk fra Arkansas 'ut', så virkelig mange 'cowboyer', feite amerikanere og litt skumlere folk som ikke er noe bra å henge med, haha. Var også myeeee matboder med diverse feitende mat der, fissj - jeg holdt meg til cotton candy (haha, ikke det sunneste det heller da men).

 

Også på lørdag så var det Jeremih konsert som vi dro på, var ikke den aller lengste konserten og han er ikke den mest kjente men var likevell morsomt å ha vært på en konsert med han :)

 

 

 

 

 


 

Bildene er ikke de aller beste siden de er enten tatt med mitt gamle digital kamera eller iphone kamera, ingen ville ta med dyre speilreflekskamera dit siden ville ikke risikere at de ble stjålet.  
Nå sitter jeg å gjør engelsk leksene mine, må oversette to sider med en teskt fra Shakespare til '2011-engelsk' eller til slik engelsk som vi ungdommer bruker nå til dags, som er syyykt kjedelig. Dette er den eneste faget jeg har hatt lekser i til nå, som vil si jeg må ta drive å bære på den tunge engelskboken min på over 1300 sider i hvertfall!

 

Det er ikke såå veldig vanskelig, bare det er ikke så moro og sitte med dette - MEN hvis vi ikke gjør leksene i denne timen tvinger læreren oss til å enten sitte igjen etter skolen å gjøre de eller komme 07.30 å gjøre de, så likså godt bare gjøre det ferdig nå :)
Første skoledag gikk kjemebra, vertsmor kjørte Meghan og meg til skolen i dag siden hun måtte få fikset timeplanen sin også hentet hun oss også, men fra i morgen skal vi ta den berømte gule skolebussen som stopper utenfor huset klokken 06.50!! Jeg fant frem til alle klassene mine, ble litt forvirret ett par ganger siden gangene er stappfulle av mennesker med en gang klokken ringer. Kjenner noen som jeg har klasse sammen med i ett par klasser, så fikk heldigvis litt hjelp av dem med å finne veien frem til rommet.

Hadde på meg langbukse i dag siden skolen har aircondition på veldig kaldt, så gidder liksom ikke sitte fryse i shorts, men ute var det kokvarmt - holdt på å dø mens jeg og Meghan ventet på å bli hentet av vertsmor. Så det var rett i shortsen når vi kom hjem.


 

Jeg er fornøyd med nesten alle fagene jeg har valgt (har skrevet det i et tidligere innlegg), lærerne virker veldig hyggelige og veldig interessert i at jeg er fra Norge. Eneste faget som jeg skal bytte er mattefaget til en litt enklere matte, siden jeg hadde fått den vanskeligste matten og jeg forstod INGENTING, alt av oppgaver er noe jeg ikke har en minste anelse på og alt står på engelsk som gjør det enda mer vanskelig.  Også er engelsk lærerer min noe heeelt for seg selv, serriøst hun prater sinnsykt fort og høyt, er streng og er rett og slett rar/streng/frekk/slitensom ++, aner ikke hvordan jeg skal klare holde ut med henne et helt skoleår. Vertsmor sa jeg kunne høre på kontoret i morgen om jeg kunne få byttet engelsk klasse til læreren Meghan har siden hun skulle være mye bedre og lettere, så får se.

 

 

 

I lunsjen trodde jeg at alle de jentene jeg kjenner hadde en senere lunsj enn meg, men heldigvis hadde ei jente som heter Kelsey lunsj da, så jeg satt sammens med henne og en hel gjeng med andre folk som jeg hadde møtt litt fra før og så møtte jeg mange nye folk også. Også har den svenske utvekslingsgutten som jeg var sammen med i New York lunsj da og Meghan skal prøve å se om hun også kan få lunsj A (er to lunsjtider siden det er så mange elever). Jeg hadde ikke med meg lunsj i dag så jeg måtte nesten bare kjøpe på skolen og ALDRI mer - ikke noe godt i det heeeele tatt! Så vertsmor og vi har vært på WalMart for å kjøpe litt mer skolesaker og mat/snacks som vi skal ha med oss til lunsj fremover.

 

  I morgen skal jeg ha min første cross country trening, gleder meg til å få begynt å trene litt igjen! Lurer på hvordan det skal bli å løpe rundt i den varmen som var nå og har meldt denne uken, KOKvarmt! Meghan skal også være med på cross country så vi var å shoppet litt sportsklær i dag og det syyyykt billig her, så gjett om jeg skal hamstre med meg sportsklær/sko når jeg drar hjem!


 
I går var jeg sammen med en hel haug med jenter å spiste lunsj, også viste de meg rundt om på skolen. Så i dag var jeg og vertsmor på skolen for å registrere meg på skolen og for at jeg skulle få velge fag og få satt opp timeplanen min. Skolen her er litt annerledes for vi har to semestrer og i første semester har vi de samme fagene hver eneste dag, også er det noen små endringer i andre semester. Et fag har liksom en lærer med sitt klasserom, så kommer alle elevene som skal ha det faget til den lærerer og klasserommet. Så det blir mange forskjellige mennesker i hvert fag. Skolen er veeeldig stor og jeg har klasserom over alt rundt skolen, kommer sikker slite med å finne frem litt i starten men det skal nok gå bra.

 

 

Første semester:

 • Sociology
 • American History
 • Computerized Business Applications
 • Street Law
 • English
 • Pre-Cal / Trig PAP
 • Cross Country

 

Andre semester: 

 • Psychology
 • American History
 • Computerized Business Applications
 • Drivers Education 
 • English 
 • Pre-Cal / Trig PAP
 • Track


Så dette blir fagene jeg skal ha dette året, jeg tror det skal gå greit ang skolen min i Norge, hvis ikke så kan jeg fort bytte. Det eneste faget som jeg kanskje kommer bytte på uansett er mattefaget, siden det er forberedelser til college, allså det høyeste mattefaget seniorene tar - men jeg skulle prøve det ut litt først om jeg klarer det så. OG som dere ser så skal jeg ha Drivers Education andre semester, som vil si at jeg får billappen da! Eneste jeg må ha gjort før andre semester når faget begynner er å ta en eller annen test (skal nok være mye lettere en den teoritesten hjemme i Norge). Så da har jeg lappet FØR jeg er blitt 18 år! Når jeg kommer hjem til Norge så må jeg bare levere inn det Amerikanske førekoret og få det gjort om til et norskt et, så etter 1 år må jeg bare ta glattkjøringen(?) og oppkjøringen på nytt. Sparer likevell mye tid og penger på både teoridelen og alle kjøretimene som er hjemme i norge. 
I går formiddag kom jeg meg endelig frem til Van Buren, hadde selskap hele flyturen så den gikk kjempebra. Fremme på flyplassen i Fort Smith møtte jeg vertsmor, kontaktpersonen min, og ei venninne av vertsmor og hennes to utvekslingsstudenter. Merket med eeeeen gang at jeg er i amerika for det aller første vi gjorde var å dra rett til Taco Bell for å spise.

 

Ellers så skal jeg på skolen i morgen sammen med ei jente for å hente 'schedule' og på torsdag skal jeg og vertsmor dra dit for å velge fag. Mandag begynner jeg på skolen også skal jeg beynne på cross country veldig snart tror jeg. Vertsøster fra Belgia kommer på lørdag, så da blir vi to her.

Har ikke noe bilder nå, kommer senere!