Photobucket

Her om dagen fikk jeg en mail med flybilletten min fra New York til Oslo... Drar til Norge den 31 Mai, og kommer hjem til Andenes 1 Juni. Det er ganske tidlig, men sånn ble det nå... Får se det på den måten at jeg før en lang sommerferie selvom jeg kunne godt tenkt meg tilbringe en god del av sommeren her, jeg får heler kose meg hjemme i tre uker mens alle andre er på skolen og har eksamen! Også blir det nå sydentur i sommer også så.
Jeg husker jeg har lest om veldig mange andre tidligere utvekslingsstudenter som har hatt problemer med å finne seg noen ekte venner løpet av året, men jeg har virkelig vært heldig for hele vennegjengen min er verdensbeste og det har de vist også! 

 

Jeg kom hit uten å kjenne en eneste person, kommer sitte igjen med mange herlige venner jeg ikke kan tenke meg å ha tilbrakt året mitt uten. En spesiell person som jeg ikke aner hvordan jeg skal klare meg uten når jeg kommer hjem er Kelsi! Jeg møtte henne 4 dager etter jeg kom til Van Buren, og siden da har vi holdt sammen. Har også fått et kjempegodt forhold til familien hennes, og er ofte til henne - jeg skulle jo egentlig bo hos henne resten av året, menmen! Hun er virkelig min beste bestevenninne og det kommer hun alltid være! Vi har allerede bestemt at hun skal komme til Norge, med en gang hun har anledning og finner flybilletter, så dere skal nok få møte henne :)"Even though we change and we're all finding our own place in the world, we all know that when the tears fall or the smile spreads across our face, we'll come to each other because no matter where this crazy world takes us, nothing will ever change so much to the point where we're not still friends" ♥ 
Skolen begynner klokken 8.00 så jeg og vertsøster drar som regel hjemmenfra 07.45 eller 07.50, da er vi på skolen rundt 07.55. En skoletime varer i 50 minutter og vi 5 minutter på å komme oss til neste klasserom før 'the bell rings'. Her har hver lærer sitt eget klasserom og alle elever som har valg det faget går til hans/hennes klasserom til den timen de har. Det er skole til klokken 15.00 for de fleste, så har 7 forskjellige klasser med forskjellige elever. Det er en veldig stor skole syntes jeg, men her er den helt passelig størrelse og den er veldig ny siden den ble renovert for bare noen år siden og det er rundt 1300 elever tror jeg.


 

 • I første time så har jeg Sosiologi og denn klassen liker jeg kjempegodt! Læreren her er kjempemorsom og snill, og han forstår veldig godt at jeg ikke er herfra så noe kan være litt vanskelig å fortså. Han gir oss heller aldri lekser, han har på musikk i hver time og vi får bruke telefonene våre til diverse oppgaver hvis vi trenger (mobiler er strengt forbudt her btw). 

 

 •  I andre time har jeg Amerikansk Historie hvor jeg har samme lærer som i første time. Denne klassen er litt vanskelig siden jeg ikke vet så veldig mye om historien her fra før + det dukker ofte opp litt vanskelige ord og setninger, men her er lærerer også kjempegrei på at jeg ikke er herfra så jeg har ikke lært alt om det fra før som alle andre. Han gir oss heller ikke lekser her, alle sier at historie er faget de har mest lekser i så jeg var sikkelig forberett på å haugevis med lekser her.

 

 

 • Så har jeg Spansk som er helt okey, jeg har en av de letteste spanskklassene siden jeg måtte bare fylle opp timeplanen min så jeg tok det da. Mye av dette kan jeg fra før, som å lærer oss gjenstander, bygge opp setninger, verb og alt slikt. Men samtidig så er læreren her tusen ganger bedre enn den hjemme, jeg har faktisk lært meg hvordan jeg skriver ei setning ordentlig uten å måtte gjette så lærer litt her ja!

 

 • Etter tredje timen så har jeg lunsj som varer i 35 minutter, har funnet meg en fast gjeng jeg sitter med i lunsjen. Det er mulighet for å kjøpe lunsj her på skolen, jeg har kjøpt bare en gang og aldri mer, den er ikke god i det HELE tatt!!!! Jeg har som regel med meg lunsj som består av sandwich, vann og chips. Alle som har med seg lunsj har alltid chips, sjokoladebar og cookies eller noe, ikke alltid veldig sunn lunsj de tar med seg, men slår skolelunsjen uansett. Det er forresten to lunsj tider her siden det er så mange studenter, jeg har samme lunsj begge semestrene.

 

 

 • I fjerde time har jeg Steet Law som er ála rettslære, bare amerikansk lover og slikt. Denne klassen liker jeg godt, men samtidig ikke siden den er litt vanskelig, veldig mange ord og uttrykk som jeg aldri har hørt før og slikt. Læreren er kjempemorsom også, bruker sikker godt 15 minutter av timen på å prate om ingenting. Eneste jeg hater her er at jeg ALLTID fryser sykt mer enn ellers i denne timen, skolen har på aircondition hele tiden så det er alltid kaldt her, og det går ikke ant regulere på den heller. 

 

 • I femte time har jeg engelsk 12 som er noe alle seniore må ta for å graduate. Læreren her er helt sykt på alle måter og sykt streng, men klassen min er veldig morsom så det gjør at jeg liker denne klassen bedre. Dette er en av de vanskeligste klassene jeg har,  det er mye engelsk litteratur vi har om mest, vi har mye gammel engelsk som Shapespare og slike som han. Det er 3 utvekslingselever i denne klassen faktisk, og hun er heldigvis ganske grei på at ting kan være litt vanskelig - det var en gang vi hadde noe i lekse som vi skulle 'oversette' til slik engelsk vi ungdommer snakker idag og jeg prøvde men fikk ikke til og alt bare var syk vanskelig, jeg var drit redd når vi skulle levere det inn siden hun klikker mongo om vi ikke gjør arbeidet vårt men hun sa det var greit og jeg fikk full pott på den leksa/innleveringa selvom den bare var halvferdig og sikker ikke rett i det hele tatt. 

 

 • I sjette time har jeg Geomteri som er ganske lett, men hadde jeg tatt hakke vanskeligere matte hadde jeg ikke forstått noe som helst (hadde denne matten den første uken) og læreren her er veldig snill og morsom. Det er noe av av det grunnleggene her vet jeg fra før, men det er på en helt annen måte enn hva jeg har lært i Norge så jeg lærer fortsatt noe jeg ikke kunne klart hvis ikke.

 

 

I syvende time har jeg fotball/soccer, her er vi maaaange som spiller men nå i midten av oktober skal laget bli kuttet ned, så håper (og tror) jeg blir værende. Vi trener til halv 4  / kvart på 4 hver dag, og etter jul så skal vi trene til halv 5. Vi begynner ikke spille kamper før i mars, så vi trener bare nå for tiden.

Laget her er ganske grei, noen er veldig dårlige mens noen er kjempgod. Vi har veldig(!) mye kondis trening hvor vi springer i parken, i bakker, på tribunen osv, trenerne er veldig opptatt av at vi skal ha godt kondis. Så trener vi med ballen 2-3 ganger i uken akkurat nå, då spiller vi litt, øver på diverse passninger og slike ting. 

 

Skolen min har kleskoder  men den er ikke noe spesiellt streng, jeg har ikke blitt snakket til angående det enda. Du kan ikke gå med sykt utringing, t-skjorter som har upassende bilder/tekst på og shortsen på være så og så lang, men skjørt kan være så kort som mulig (rart ja) og du kan ikke vise så mye hud. Men de er ikke så veldig strenge på dette heller har jeg hørt.

 

På noen måter liker jeg skole her bedre enn i Norge, men samtidig ikke, en ting er at jeg savner all skolearbeidet på pc'n i norge og det at det er mye 'friere' der, men det er også vanskeligere å gå på skole i Norge syntes jeg, ting her er mye lettere enn i Norge alt i alt.

Det er veldig strengt her på hva vi får gjøre og ikke gjøre, regler, må ha hall-pass for gå ut av timene og så videre. Her går alt vi gjør i å skrive i notatbøker, og vi det eneste faget jeg har min egen tekstbok er i engelsk, ellers så har vi kun ei bok vi bruker i det klasserommet vi er i. Men det er veldig lett å få karakteren din opp hvis du har dårlig, leksene har veldig mye å si og lett å få ekstra 'credit', alt av prøver er multiple-choice og hvis du ikke blir ferdig med en test er det ingen problem med å komme tilabke å fullføre den en annen dag. Jeg har bare A's and B's i fagene mine, så klager ikke :)
Arkansas ligger faktisk i det som kalles 'Bibelbeltet', her er det alle forskjellige type kirker rundt over alt. Mange av vennene mine her, eller neste alle tilhører en eller annen kirke. De er ikke nødvendigvis superduper kristne, men alikvell så går de i ungdomsgruppen i uken og på søndag. Har ikke vært i kirken på søndag siden vertsmor ikke går der, så jeg kan ikke si noe om det, men de fleste krikene her er kjempestor og ser ikke ut som ei vanlig kirke. 


Jeg har aldri vært noe sikkelig opphengt i Gud og kommer neppe bli det heller, men jeg går faktisk hver onsdag i kirken. Eller jeg vil ikke kalle det kirken, fordi det er i et eget ungdomsbygg ved siden av det virkelige kirken. Her er alle ungdommene på min alder samlet hvor vi spiser pizza, cookie og annet snop. Det er ei egen bandgruppe som bruker spille sanger og bare rett og slett prater sammen og har det morsomt. Av og til så bruker ungdomspresten å snakke litt om ting og i fra bibelen, men det er IKKE som å gå i en vanlig gudstjeneste hjemme.  

 En av mine aller beste venninner her bestemte at hun ville gi meg en teen bible sånn plutselig en dag, siden hun ville jeg skulle ha en egen bare. Hun fikk til og med navnet mitt skrevet inn i bibelen! Jeg tror nok ikke jeg kommer sitte meg ned og lese den, men jeg er likvell utrolig takknemelig og kommer ta vare på den! De prøver på ingen måte få meg til å tro på ditt og datt, tvert i mot! 
OKEY, nå har jeg vært syk og vært hjemme fra skolen i to dager..... har ikke hatt noe sikkelig hjemmlengsel før nå, virkelig så suger det rett og slett å være syk her. Alt det jeg er vandt med og mamman min er på andre siden av jordkloden når jeg trenger dem ♥ ♥ er på bedringensvei nå og det går heldigvis litt bedre nå, men vil IKKE bli syk her en gang til, da baller liksom alt seg sikkelig på!
 • våkner 05.50 hver dag....
 • setter mye mer pris på ting og menneskene jeg har i livet mitt
 • har faktisk ikke lagt på meg noe .. enda
 • er blitt litt mindre sjenert blant nye mennesker

 

 • begynt sånn smått å plutselig noen sekunder tenke på engelsk 
 • er veldig ofte trøtt og sliten
 • følger veldig mye mer med i timene
 • innsett hvor god norsk mat faktisk er, og hvor 'ikkegod' maten i amerika er