Photobucketbucket.com/albums/aa334/Sofie_Elvan/IMG_3437-1-1-1.jpg" border="0" alt="Photobucket">

I helga var jeg på the fair som er det samme som tivioli bare mye større og det varer i en uke tror jeg. Var myeee folk der, og alle sa at når the fair kom så kom virkelige folk fra Arkansas 'ut', så virkelig mange 'cowboyer', feite amerikanere og litt skumlere folk som ikke er noe bra å henge med, haha. Var også myeeee matboder med diverse feitende mat der, fissj - jeg holdt meg til cotton candy (haha, ikke det sunneste det heller da men).

 

Også på lørdag så var det Jeremih konsert som vi dro på, var ikke den aller lengste konserten og han er ikke den mest kjente men var likevell morsomt å ha vært på en konsert med han :)

 

 

 

 

 


 

Bildene er ikke de aller beste siden de er enten tatt med mitt gamle digital kamera eller iphone kamera, ingen ville ta med dyre speilreflekskamera dit siden ville ikke risikere at de ble stjålet.  
Endelig har jeg fått byttet vertsfamilie etter et sykt stress og mye styr. Det funket ikke å bo der jeg bodde, med vertsmor på 72 år så jeg bestemte meg for at jeg ville bytte da. Lettere sagt enn gjort, områderepresentanten min var ikke så veldig koselig å ha med å gjøre for å si det slikt. 


Jeg hadde funnet en familie selv som ville ha meg, det var en av mine beste venninner her. Men for en eller annen grunn så kontaktet aldri områderepresentanten min denne familien, og fant en annen familie. Men familien jeg bor til nå er kjempekoselige og jeg trives veldig godt etter bare ett par dager :) 
Arkansas ligger faktisk i det som kalles 'Bibelbeltet', her er det alle forskjellige type kirker rundt over alt. Mange av vennene mine her, eller neste alle tilhører en eller annen kirke. De er ikke nødvendigvis superduper kristne, men alikvell så går de i ungdomsgruppen i uken og på søndag. Har ikke vært i kirken på søndag siden vertsmor ikke går der, så jeg kan ikke si noe om det, men de fleste krikene her er kjempestor og ser ikke ut som ei vanlig kirke. 


Jeg har aldri vært noe sikkelig opphengt i Gud og kommer neppe bli det heller, men jeg går faktisk hver onsdag i kirken. Eller jeg vil ikke kalle det kirken, fordi det er i et eget ungdomsbygg ved siden av det virkelige kirken. Her er alle ungdommene på min alder samlet hvor vi spiser pizza, cookie og annet snop. Det er ei egen bandgruppe som bruker spille sanger og bare rett og slett prater sammen og har det morsomt. Av og til så bruker ungdomspresten å snakke litt om ting og i fra bibelen, men det er IKKE som å gå i en vanlig gudstjeneste hjemme.  

 En av mine aller beste venninner her bestemte at hun ville gi meg en teen bible sånn plutselig en dag, siden hun ville jeg skulle ha en egen bare. Hun fikk til og med navnet mitt skrevet inn i bibelen! Jeg tror nok ikke jeg kommer sitte meg ned og lese den, men jeg er likvell utrolig takknemelig og kommer ta vare på den! De prøver på ingen måte få meg til å tro på ditt og datt, tvert i mot! 
Nå har jeg vært her i over 1,5 månde og har allerede opplevd veldig mye. Tenkte kanskje hvis det var noe noen lure på så kan dere bare stille diverse spørsmål her angående livet mitt her i USA. Har faktisk fått noen mailer av folk som spør om jeg ikke kan fortelle ditt og datt siden de lurer på ting. Så nå kan dere få vite litt forskjellig, har ikke tid til å skrive alt som skjer her på bloggen uansett!

 

Også når jeg svarer på spørsmålene så får dere kanskje vite ting som jeg ikke har skrevet noe om enda :) 
Jeg er blitt frisk nå så den hjemlengselen jeg hadde varte ikke så alt for lenge, selvom den sugde hardt! Har gjort mye denne helgen, først var jeg på en borte footballgame hvor vi vant 40-14 også på lørdag var jeg på kjøpesentret og så laget jeg t-skjorter med noen venninne, også var vi på et party/danceparty på kvelden. I dag har jeg bare vært på kjøpesentret igjen og vært på kino med ei venninne.

 

Det har vært sikkelig varmt og klamt ute i helgen, men regnet noe sykt + lyner&tornder. Amerikanerne får panikk med en gang det regner og når det gjelder kjøring på våte veier (har vært veldig mye vann på veiene/grøften da), de kjører drit sakte og biler kjører i grøften osv osv.

 OKEY, nå har jeg vært syk og vært hjemme fra skolen i to dager..... har ikke hatt noe sikkelig hjemmlengsel før nå, virkelig så suger det rett og slett å være syk her. Alt det jeg er vandt med og mamman min er på andre siden av jordkloden når jeg trenger dem ♥ ♥ er på bedringensvei nå og det går heldigvis litt bedre nå, men vil IKKE bli syk her en gang til, da baller liksom alt seg sikkelig på!
Treningen i dag bestod av å løpe i 10 minutter rundt banen, for så og løpe fort opp og ned 'tribune-trappene' eller hva det heter i 3 minutter, så 3 minutter pause, så 3 minutter løpning osv, så løp vi rundt banen 6 minutter på slutten. Vi har trening i 1 og en halv time hver dag. 


 

Så nå jobber jeg for å få god kondis, blir god på banen og komme i form! :) Vi får alltid høre fra trenerene at vi får tenke positivt ved at vi begynner å tenke på bikinisesongen nå allerede, hahah
Så ja, for dere som lurer så har jeg sluttet på cross country, for det var rett og slett ikke så morsomt å holde på med siden skolen min er virkelig særriøse på denne sporten. Sååå jeg spiller nå soccer og har gjort det en liten stund nå og liker det bedre. Her er det både mye kondistrening men også trening med fotballen, litt mer variasjon.
Etter at vi var ferdige med det orienteringsmøtet dro jeg og vertsøster på kjøpesentret en tur siden vi trengte noen ting, så kom Stephanie, Tyler og Jesper dit for å møte oss. Vi var bare ei lita stund der før vi dro å spiste middag.

  

Så dro vi til en eller annen park hvor vi spilte mini-golf, kjempekoselig selvom jeg ikke vant haha. Vi spilte ett sett med 18 sånner 'baner' eller hva det heter. Også hang vi bare litt rundt om i parken før vi dro til Goodys som er en frozen youghert plass hvor du tar uansett hvilken smak du vil ha på yougherten også kan du velge mellom massevis av topping :)

 

I dag så hadde vi et orienteringsmøte i en eller annen by litt borte fra her hvor jeg bor, hvor alle utvekslingsstudentene i et så og så stort område møttes + foreldrene. Vi fikk et ark med litt informasjon på (som jeg allerede viste fra før) også spiste vi bare og snakket sammen. Alle hadde tatt med seg litt mat hver så vi hadde nok av mat.


 

Etter vi hadde spist og alt det, så kunne de som ville dra opp til en vingård for å se, var ikke noe særlig spennende det da, men vi var en gjeng studenter som dro opp dit så var greit :)

 
  • våkner 05.50 hver dag....
  • setter mye mer pris på ting og menneskene jeg har i livet mitt
  • har faktisk ikke lagt på meg noe .. enda
  • er blitt litt mindre sjenert blant nye mennesker

 

  • begynt sånn smått å plutselig noen sekunder tenke på engelsk 
  • er veldig ofte trøtt og sliten
  • følger veldig mye mer med i timene
  • innsett hvor god norsk mat faktisk er, og hvor 'ikkegod' maten i amerika erJeg skal jo ta billappen her i USA, og for å gjøre det må man ta en liten teori test og da får du en sånn 'tilatelse' til å øvelseskjøre og kjøre opp. Så jeg skal ta den en eller anenn gang i fremtiden, også til neste semester på skolen har jeg Drivers Education. 

  

Det er litt veldig kjedelig å komme i gang med å lese boken/heftet siden det er VEDLIG lite bilder i den og da blir det bare automatisk kjedeligere, hahah. 

 

 

Men som dere ser så er den ikke så veldig tykk slik som den i Norge er, såå skal nok gå bra når jeg setter meg ned for å virkelig lese. Har lest littegrann i den, men har nesten aldri tid til å gjøre det siden jeg gjør lekser etter skolen og etter lekser orker jeg ikke sitte lese i den.

 

 

Mange lurer vell kanskje på hvorfor jeg tar lappen her.. Meeen, når jeg kommer til Norge så skal jeg med en gang sende inn den Amerikanske lappen og få den omgjort til den norske. Så innen ett år så må jeg ta glattkjøring og oppkjøring på nytt, kanskje noen få kjøretimer (aner ikke, men bare småtteri fra hva det egentlig er). Også er det mange som sier at det ikke går, men de to statene i USA som flest fremmedland(?) 'godtar' lappen er faktisk heldigvis Arkansas og Nebraska. Såååå forhåpentligvis så har jeg lappen om et halv år eller noe :D :D

 
På søndag dro jeg for første gang på kino her i USA og kinoene her er laaangt fra slik som den hjemme på Andenes. Så på en film som heter Colombiana ogvar faktisk kjempbra! 

 
Mamma hadde sendt meg en liten pakke med noe klær jeg ville ha + melkesjokolade og godteri!! Melkesjokoladen var smeltet totalt, men etter å ha ligget i kjøleskapet var den bra igjen.

 

Jeg syntes ikke at sjokoladen som er her i USA er noe godt i det hele tatt, også har de veldig mye stygt godteri her også. Men har funnet noe som jeg liker vedig godt + det finnes 1043535 forskjellige tyggissmaker her (har til og med sett en tyggispakke som hadde pannekakesmak med jordbærsirup på, blir kvalm av tanken på det).
Nå har jeg vært på min aller første amerikans fotball kamp hvor skolen min spilte mot 'fiende' skolen vår som er en skole 15 minutter unna eller noe. Vi tapte dessverre 0-14 meen var kjempemorsomt uansett, det var syyyykt mye folk der og fult av folk som hadde kledd seg opp i skolens farger og greier. Tidligere på skolen hadde vi noe som heter 'pep-ralley' som man har før kampene som regel, har litt bilder og det som kommer fra det senere. 

 

 

I går var det noe slags greier på parkeringsplassen på skolen hvor folk møttes og bare hang litt og skrev på bilene deres angående kampen i dag. Mange hadde også skrevet ting om skolen vi spilte mot og hvis det var upassende ord så måtte de gå å vakse det av innen 10 minutter ellers ville politiet på skolen gå å gi dem bot, haha.

  

Det var som sagt syyykt mye folk der, vi måtte parkere kjempelang borte fra banens egentlige parkeringsplass. Denne kampen var også årets kamp og mot skolens 'fiendelag', noe som var litt surt at vi tapte da, men vi satser på å vinne de neste kampene!
 

 

 

 

Bare så dere vet det så kan jeg ingen av reglene, så jeg har heiet med når det skjedde noe bra, hehe. Jeg ble forklart litt av regelene, men ble ikke så veldig mye klokere av det - men skjønner det basiske da :)