Photobucketbucket.com/albums/aa334/Sofie_Elvan/IMG_3437-1-1-1.jpg" border="0" alt="Photobucket">

I dag har jeg sovet leenge for første gang siden jeg dro hjemmenfra egentlig! Har alltid lagt meg tidlig og våknet i halv tidlig både på hverdagene (kvart på 6!!!!!!!) og i helgene, så i dag sov jeg til i 11 tiden som er det lengste jeg har sovet her. Etter vi fikk amerikanske pannekaker til froskost som ikke er såå veldig mye å skryte av dro vi på shopping en liten tur. Utrolig nok så har jeg ikke shoppet så mye siden jeg kom hit, alt er sinnsykt billig her men USA er litt treig på mote så er ikke alle butikkene som har så veldig mye fint.

 

Men noen butikker har syykt mye fint da, må bare inn på de rette butikkene og den rette avdelingen :)
Etter at pep-rallyen var ferdig, dro vi en gjeng til en park for å spille litt basketball (med en fotball ja) og bare hang der og 'chillet'. Dette er gjengen jeg har klikket mest med + noen til, men så er de liksom en stor gjeng igjen såå er mange mennesker.

Også ble vi så sliten og varm etter å ha spilt en stund dro vi til Tela for å bade i bassenget hennes og så var det noen andre der også men de badet ikke. Var kjempekoselig!

I dag (fredag) så var jeg på noe som heter 'pep-rally' som egentlig bare er at alle på football laget, cheer og dace team ble presentert og viste et lite nummer. Football guttene spilte også en liten kamp mot små tredjeklassinger. Det var morsomt å se hva jeg har i vente neste fredag når vi spiller kamp mot Alma (fienden til skolen vår). 

  


I dag har jeg vært å sett på enda en hjemmekamp til volleyball jentene på VBHS, kjempemorsomt å se dem spille siden de er syykt gode! De vant en kamp og tapte en dessverre, men tar igjen for tapet neste gang! Neste fredag er det årets første footballgame som blir syyyykt morsomt!! 

 

 

 

Etterpå dro vil til KFC/Tacobell som er liksom 'to i ett', siden vi hadde ikke spist middag oogg alle andre var sulten, så vi satt der ei god stund å spiste og pratet om alt mulig. Kjempekoselig gjeng å være sammen med.

Nå har jeg akkurat gjort ferdig leksene i engelsk (shakespare igjeeen) + litt spansk lekser (forteller om fagene snart). Har min første test i morgen i matte, meen er veldig enkelt egentlig + læreren gav oss et arbeidsark med det som kom til å komme på prøven bare at jeg fikk et med svarene på siden jeg nettopp har blitt 'overført' til den klassen og har bare hatt to timer med dem. 
Nå sitter jeg å gjør engelsk leksene mine, må oversette to sider med en teskt fra Shakespare til '2011-engelsk' eller til slik engelsk som vi ungdommer bruker nå til dags, som er syyykt kjedelig. Dette er den eneste faget jeg har hatt lekser i til nå, som vil si jeg må ta drive å bære på den tunge engelskboken min på over 1300 sider i hvertfall!

 

Det er ikke såå veldig vanskelig, bare det er ikke så moro og sitte med dette - MEN hvis vi ikke gjør leksene i denne timen tvinger læreren oss til å enten sitte igjen etter skolen å gjøre de eller komme 07.30 å gjøre de, så likså godt bare gjøre det ferdig nå :)
I går kveld var vi en hel gjeng ute å spiste først frozen  yogurt og bare koste oss, så dro vi videre til Fort Smith (byen rett ved siden av hvor jeg bor) hvor vi bowlet! Kjenner de jeg var ute med fra før, var bare ett par stk jeg ikke hadde møtt, men det var kjempekoselig! 

 


Meghan and me ♥ 
Denne bussen tar jeg hver dag til skolen rundt klokken 07.00 og noen ganger tar jeg den hjem også. Null aricondition, noen ukomfortabel seter og masse småunger som bråker, yeessss!På tirsdag var vi å så på volleyball kamp til jentene her på skolen for å støtte dem og de vant begge kampene de spilte. Laget her er veldig gode, så det er veldig gøy se på. Tror de har kamper to ganger i uken eller noe, så det blir nok flere hjemmekamper vi skal se på.


Gleder meg syyyykt mye 'to the football games'  begynner, alle sier til meg at jeg burde glede meg og at det er såå mye mer folk, gøyere osv! :)

 
Såå i dag hadde jeg min første treningsøkt sammens med cross country laget, jeg overlevde såvidt og er dødsliten nå! Vi løp veldig langt i dag, kanskje 6 kilometer i hvertfall og i nærmere 40 varmegrader. Det var ikke barebare for meg som ikke er vandt til mere enn 16 grader kanskje, og løpe i solsteken. 

 

Det var DØDS varmt og mens vi løp så hadde vi jo ingenting vann med oss så gjett om jeg ble glad når jeg endelig fikk drikke kaldt vann! Var flere ganger mens vi løp jeg bare ville drite i det og dra, men jeg klarte det heldigivs. Tre ganger i uken løper laget også på morgen før skolen, for å slippe å ha det så varmt(?). 
Så nå skal jeg prøve meg på noen treninger også får jeg se om jeg skal forsette med det. Jeg har i hvertfall sånn nesten bestemt meg for at i stede for track 2.semester så skal jeg spille soccer.

 

PS: bare så dere vet det så er cross country laget her på skolen det beste i hele arkansas, så de e liiiittttttt veldig mye bedre enn meg som ikke har gjort dette
Første skoledag gikk kjemebra, vertsmor kjørte Meghan og meg til skolen i dag siden hun måtte få fikset timeplanen sin også hentet hun oss også, men fra i morgen skal vi ta den berømte gule skolebussen som stopper utenfor huset klokken 06.50!! Jeg fant frem til alle klassene mine, ble litt forvirret ett par ganger siden gangene er stappfulle av mennesker med en gang klokken ringer. Kjenner noen som jeg har klasse sammen med i ett par klasser, så fikk heldigvis litt hjelp av dem med å finne veien frem til rommet.

Hadde på meg langbukse i dag siden skolen har aircondition på veldig kaldt, så gidder liksom ikke sitte fryse i shorts, men ute var det kokvarmt - holdt på å dø mens jeg og Meghan ventet på å bli hentet av vertsmor. Så det var rett i shortsen når vi kom hjem.


 

Jeg er fornøyd med nesten alle fagene jeg har valgt (har skrevet det i et tidligere innlegg), lærerne virker veldig hyggelige og veldig interessert i at jeg er fra Norge. Eneste faget som jeg skal bytte er mattefaget til en litt enklere matte, siden jeg hadde fått den vanskeligste matten og jeg forstod INGENTING, alt av oppgaver er noe jeg ikke har en minste anelse på og alt står på engelsk som gjør det enda mer vanskelig.  Også er engelsk lærerer min noe heeelt for seg selv, serriøst hun prater sinnsykt fort og høyt, er streng og er rett og slett rar/streng/frekk/slitensom ++, aner ikke hvordan jeg skal klare holde ut med henne et helt skoleår. Vertsmor sa jeg kunne høre på kontoret i morgen om jeg kunne få byttet engelsk klasse til læreren Meghan har siden hun skulle være mye bedre og lettere, så får se.

 

 

 

I lunsjen trodde jeg at alle de jentene jeg kjenner hadde en senere lunsj enn meg, men heldigvis hadde ei jente som heter Kelsey lunsj da, så jeg satt sammens med henne og en hel gjeng med andre folk som jeg hadde møtt litt fra før og så møtte jeg mange nye folk også. Også har den svenske utvekslingsgutten som jeg var sammen med i New York lunsj da og Meghan skal prøve å se om hun også kan få lunsj A (er to lunsjtider siden det er så mange elever). Jeg hadde ikke med meg lunsj i dag så jeg måtte nesten bare kjøpe på skolen og ALDRI mer - ikke noe godt i det heeeele tatt! Så vertsmor og vi har vært på WalMart for å kjøpe litt mer skolesaker og mat/snacks som vi skal ha med oss til lunsj fremover.

 

  I morgen skal jeg ha min første cross country trening, gleder meg til å få begynt å trene litt igjen! Lurer på hvordan det skal bli å løpe rundt i den varmen som var nå og har meldt denne uken, KOKvarmt! Meghan skal også være med på cross country så vi var å shoppet litt sportsklær i dag og det syyyykt billig her, så gjett om jeg skal hamstre med meg sportsklær/sko når jeg drar hjem!


 
Etter ei uke med null shopping så måtte det til litt nå i dag. Var på Walmart å kjøpte litt skolesaker som jeg trenger, diverse andre nødvendige ting og en telefon. Orket ikke begynne med en dyr og avansert telefon ettersom jeg bare skal være her og bruke den i 10 månder, så kjøpte noe som heter 'go phone' som er veldig billig og trengte ikke ordne noe kontrakt eller noe.

 

 

 

Etterpå så satte vertsmor Meghan (vertssøster fra Belgia som kom i går kveld) og meg av på 'the mall' så fikk vi to gå rundt å se litt og kjøpe litt. Kjøpte ikke så mye, tenkte jeg heller skulle vente til neste helg eller noe, siden jeg aner ikke hva jeg trenger til f.eks coss country osv. Også sa vertsmor at vi om ei stund kanskje kunne ta oss en tur til en eller annen stor by i Oklahoma som bare er 2 timer unna, der er det mye mer og bedre shopping!

 


 

 
I går var jeg sammen med en hel haug med jenter å spiste lunsj, også viste de meg rundt om på skolen. Så i dag var jeg og vertsmor på skolen for å registrere meg på skolen og for at jeg skulle få velge fag og få satt opp timeplanen min. Skolen her er litt annerledes for vi har to semestrer og i første semester har vi de samme fagene hver eneste dag, også er det noen små endringer i andre semester. Et fag har liksom en lærer med sitt klasserom, så kommer alle elevene som skal ha det faget til den lærerer og klasserommet. Så det blir mange forskjellige mennesker i hvert fag. Skolen er veeeldig stor og jeg har klasserom over alt rundt skolen, kommer sikker slite med å finne frem litt i starten men det skal nok gå bra.

 

 

Første semester:

 • Sociology
 • American History
 • Computerized Business Applications
 • Street Law
 • English
 • Pre-Cal / Trig PAP
 • Cross Country

 

Andre semester: 

 • Psychology
 • American History
 • Computerized Business Applications
 • Drivers Education 
 • English 
 • Pre-Cal / Trig PAP
 • Track


Så dette blir fagene jeg skal ha dette året, jeg tror det skal gå greit ang skolen min i Norge, hvis ikke så kan jeg fort bytte. Det eneste faget som jeg kanskje kommer bytte på uansett er mattefaget, siden det er forberedelser til college, allså det høyeste mattefaget seniorene tar - men jeg skulle prøve det ut litt først om jeg klarer det så. OG som dere ser så skal jeg ha Drivers Education andre semester, som vil si at jeg får billappen da! Eneste jeg må ha gjort før andre semester når faget begynner er å ta en eller annen test (skal nok være mye lettere en den teoritesten hjemme i Norge). Så da har jeg lappet FØR jeg er blitt 18 år! Når jeg kommer hjem til Norge så må jeg bare levere inn det Amerikanske førekoret og få det gjort om til et norskt et, så etter 1 år må jeg bare ta glattkjøringen(?) og oppkjøringen på nytt. Sparer likevell mye tid og penger på både teoridelen og alle kjøretimene som er hjemme i norge. 
I går formiddag kom jeg meg endelig frem til Van Buren, hadde selskap hele flyturen så den gikk kjempebra. Fremme på flyplassen i Fort Smith møtte jeg vertsmor, kontaktpersonen min, og ei venninne av vertsmor og hennes to utvekslingsstudenter. Merket med eeeeen gang at jeg er i amerika for det aller første vi gjorde var å dra rett til Taco Bell for å spise.

 

Ellers så skal jeg på skolen i morgen sammen med ei jente for å hente 'schedule' og på torsdag skal jeg og vertsmor dra dit for å velge fag. Mandag begynner jeg på skolen også skal jeg beynne på cross country veldig snart tror jeg. Vertsøster fra Belgia kommer på lørdag, så da blir vi to her.

Har ikke noe bilder nå, kommer senere!
New York er suuuper morsomt, disse siste dagene har vært kjempehektiske men vi har fått gjort så og si alt det viktigste man skal gjøre når man er her!  Vi har vært rundt omkring i byen med egen guide, vært standar turist i storby med å tatt bilder av alt og shoppet selvfølgelig. 

 


 

Vi har vært en jentegjeng som har vært sammen disse siste dagene, og vi har gått såå mye rundt omkring i byen for å lete etter butikker, bygninger osv. Noen av oss har til og med tatt subway her nede for aller første gang alene, med x-antall mennesker rundt.

 

 

Vi har vært ganske heldig med været egentlig, det har vært litt overskyet, litt blå himmel, litt sol, bittelitt regn men syykt varmt og klamt! Blir enda varmere i Arkansas, og der er det veldig høy luftfuktighet såå det blir litt annerledes enn hva jeg er vandt med hjemme på Andenes.


Nå er det ikke lenge til vi drar videre til vertsfamiliene våre, noen begynner å dra i natt og resten utover morningen. Jeg drar 07:55 (usa tid) og er fremme i Fort Smith utpå formiddagen, det er en annen svensk gutt som skal bo i samme by som meg så jeg reiser ikke alene :) 

 

ps: jeg vet det er veldig mange bilder i disse to new york innleggene, men har tatt sykt mange bilder så jeg legger så mange som mulig i disse new york innleggene! :) det er mer bilder på facebook for familie og venner.
Etter en nokså lang flytur over dammen var vi endelig kommet frem til New York, jeg satt heldigvis sammens med to andre hyggelige jenter så flyturen ble ikke såå kjedelig da. Dagen i går (fredag) gikk bare til å henge på hotellet, spise middag, blir kjent med hverandre og bare slappe av. 

 

 

Dagen i dag har gått til å bli guidet rundt omkring Manhatten på alle mulige plasser og det var utrolig mye vi fikk sett bare på en halv dag. Utover dagen når vi var ferdig med sightseeing fikk vi lovt å gå rundt om i byen å se på diverse andre ting og shoppe. Ble utrolig mye gåing fram og tilbake, hit og dit og på tvers av byen, men shopping ble det! :)

 

 

 

 

I morgen er det enda mer sightseeing av blant annet frihetsgudinnen, rockerfeller center, chinatown osv og shopping såklart, så på mandag flyr vi til vertsfamiliene våre!
Nå holder jeg på å pakke ned klær og diverse i kofferten, er egentlig så og si ferdig, mangler bare toalettsakerne og diverse småting. Er glad jeg slipper å pakke ned vinterklær og slike ting, siden det bare er lovt ha én koffert på 23 kilo. Jeg trenger for det meste bare lette sommerklær, er jo meldt rundt 40 grader når jeg kommer til Van Buren! :)