Photobucket

Nå har jeg vært her i over 1,5 månde og har allerede opplevd veldig mye. Tenkte kanskje hvis det var noe noen lure på så kan dere bare stille diverse spørsmål her angående livet mitt her i USA. Har faktisk fått noen mailer av folk som spør om jeg ikke kan fortelle ditt og datt siden de lurer på ting. Så nå kan dere få vite litt forskjellig, har ikke tid til å skrive alt som skjer her på bloggen uansett!

 

Også når jeg svarer på spørsmålene så får dere kanskje vite ting som jeg ikke har skrevet noe om enda :) 
På søndag dro jeg for første gang på kino her i USA og kinoene her er laaangt fra slik som den hjemme på Andenes. Så på en film som heter Colombiana ogvar faktisk kjempbra! 

 
Nå holder jeg på å pakke ned klær og diverse i kofferten, er egentlig så og si ferdig, mangler bare toalettsakerne og diverse småting. Er glad jeg slipper å pakke ned vinterklær og slike ting, siden det bare er lovt ha én koffert på 23 kilo. Jeg trenger for det meste bare lette sommerklær, er jo meldt rundt 40 grader når jeg kommer til Van Buren! :)

 


 

179 dager siden student profilen min ble opprettet og ingen familie enda.. come on, vil vite hvor jeg skal tilbringe de neste 10 måndene mine!

 Nå har jeg tatt sommerferie og er ferdig med første året på videregående, syykt! Føles som at det ikke var så lenge siden jeg møtte opp første skoledag, nå i dag har jeg hatt min siste dag her og det er over 1 år til neste gang. Nå er det jo heller ikke så lenge til jeg drar til USA, tiden har jo bare sust i 150km/t nå den siste tiden. At det er 94-kullet som nå snart drar er litt rart å tenke på, føles ut som det var i går jeg begynte lese bloggerer som skulle til USA dette skoleåret. For dere som lurer på om jeg har fått vertsfamilie så har jeg ikke det, søknaden min har vært godkjent i 146 dager og jeg venter enda. Håper det kommer om ikke så lenge, jeg har lyst vite hvor i USA jeg skal tilbringe 10 månder i!! 

 

Ellers skal jeg skal kose meg mye de siste måndene før jeg drar, skal en tur til syden med verdensbeste mamma og pappa + en del jobbing også. Akkurat nå så er ting ganske så bra som de er, så jeg vil ikke at tiden skal gå så sykt fort nå lengre fordi jeg vil kose med her hjemme med alt og alle - ikke missforstå meg, jeg gleder meg jo syykt mye til å dra bortover og få oppleve mye nytt! 
nå skal jeg kose med meg familen og venner! ♥
Nå er jeg hjemme fra ei kjempekoselig 'halvuke' i Oslo sammen med mamma. Når jeg først måtte dra helt ned til Oslo, så tok vi likså godt noen dager ekstra der for å shoppe litt, dra litt rundt omkring og møte familie. Jeg skulle ta en engelsk test som heter SLEP, som alle studenter må ta + det var et obligatorisk informasjonsmøte.

 

Testen jeg skulle ta varte i to timer og alt gikk i multiple-choice,  var kanskje bittelitt vanskelig på slutten bare men ellers gikk det bare bra! Etter testen var det en liten pause før det var informasjonsmøte fra 1 til ca halv 6, hvor de snakket om alt fra a til å, mye av den informasjonen som vi fikk viste jeg litt fra før, men det var uansett greit å få høre alt fra Explorius, også fikk jo mamma vite litt om alt som skjer/skal skje osv. Det var også tre tidligere studenter som var der for å snakke litt om sine opplevelser, high school og forskjellige ting om året, så det var kjempebra.

 Uten om det så er det ingenting nytt ang USA, har ikke fått familie enda, men får håpe det kommer om ikke så veldig lenge. Fikk noe slags dokument av Explorius i helgen som man må sende inn til lånekassen når man skal søke stipend, så tipper jeg skal komme i gang med det om ikke så lenge. Ogsåå venter jeg på at jeg kan søke visum, men kommer ikke til å dra bortover til Oslo igjen før skolen er ferdig så det er ikke noe stress da.
Tenkte jeg kunne skrive kort og enkelt om hvordan selve prosessen for å bli utvekslingsstudent har vært for meg, og dersom det er noen andre som vurderer å gjøre det samme, så kan de få et lite innblikk i hvordan det fungerer og hva som må gjøres. Så her kommer det...

 

 

  • Sjekke ut forskjellige organisasjoner

 

Jeg begynte med å se litt på nettsidene til de forskjellige utvekslingsorganiasjonene (Explorius, Aspect, AFS osv), så bestilte jeg noen brosjyrer fra de ulike organisasjonene i posten så jeg kunne få sett gjennom de sikkelig + at foreldrene mine fikk se hvilken de likte best.

 

 

  • Rådgiver

 

Jeg dro til rådgiveren på skolen min for å få generell informasjon om det å være utvekslingsstudent, og hvordan det kom til å være i forhold til fag og det å få skoleåret godkjent selv om det var tatt i utlandet. Hos rådgiveren fikk jeg også mange brosjyrer fra de ulike organisasjonene, som jeg da tok med hjem for å vurdere på nytt hvilket jeg syntes passet best for meg siden rådgiveren hadde enda flere brosyjer fra flere organisasjoner.

 

Etter jeg hadde vært til rådgiveren snakket jeg en god del med 'nest' rektoren på skolen min siden det er han som har med alt av fag å gjøre + rådgiveren på skolen min var ikke til noe sææærlig hjelp utenom at jeg fikk en haug med brosjyrer. Så jeg snakket en del med 'nest' rektoren og fikk beskjed om hvilken fag jeg måtte ha for å få året godkjent osv.

 

 

  • Intervju med Explorius

 

Etter at jeg hadde kommet fram til at Explorius var det beste reisebyrået, sendte jeg inn interesseskjema, og kort tid senere satt jeg på skype å hadde intervju. Grunnen til at det ble over skype og ikke på en cáfe som de fleste gjør var at jeg bor så langt unna kontorene til Explorius, så da ble det beste løsningen via skype.

 

 

  • Godkjenning

 

Jeg ble godkjent av Explorius og fikk en uke på å bestemme meg om jeg ville takke ja eller nei til plassen min. Jeg brukte rundt fire-fem dager før jeg sendte inn svaret om at jeg ville veldig gjerne dra til USA med explorius, selv om jeg alltid har hatt lyst dra på utvekslings så tenkte jeg meg fortsatt godt gjennom før jeg sa ja.

 

 

  • Student Application, Legebesøk + vaksiner

 

Etter jeg var godkjent og hadde takket ja til plassen min, var det en haug med papirer som skulle utfylles, så ikke ut som så mye med en gang jeg fikk alle papirene men det var en god del som skulle fylles ut. Jeg måtte til legen for å ta diverse sjekker, urinprøve, blodprøve og alt annet mulig ettersom det var så mye småtteri angående helsen min som skulle sjekkes. Jeg måtte også begynne å vaksinere meg med Hepatitt-sprøyter, som skulle tas over 6 månder.

 

Jeg brukte omtrent 3,5 uker på å fylle ut profilen min og sende den inn igjen. I løpet av disse 3,5 ukene hadde jeg da vært hos legen, fått underskrevet papirer av foreldre, lærer og rektor, samt fylt ut en rekke spørsmål og skrevet brev til min kommende vertsfamilie. Foreldrene mine skrev også et brev om meg, slik at vertsforeldrene mine kan lese det.

 

 

  • Godkjent av Explorius i Norge

Etter bare ei uke(?) fikk jeg beskjed om at jeg manglet underskrift på ett av papirene mine og hadde glemt en liten ting, så det fikk jeg rettet opp i med en gang siden Explorius kunne godkjenne det rett der og da, og så sendte de søknaden min til USA.

 

 

  • Godkjent i USA

 

Etter en måned ble søknaden min godkjent av underorganisasjonen min, ISE og de startet å lete etter familie til meg.

 

 

  • Venting

 

Nå har jeg ventet på plassering i 91 dager, altså 91 siden jeg ble godkjent av ISE i USA, så for tiden skjer det ikke stort annet enn venting, venting og enda mer venting! Innimellom all denne ventingen her så skal jeg på informasjonsmøte i Oslo om et par uker, jeg skal søke visum og jeg skal søke om stipend for utvekslingssåret mitt!

 

Håper dette var til hjelp for noen :)

 
Endelig er søknaden min godkjent i USA og det var heldigvis ingenting som trengtes å fikses på. Eneste jeg må gjøre nå er å få sendt karakterene min for dette halvåret til Explorius og bevis på at jeg har tatt Hep-sprøytene.
Så nå starter ventetiden på å få en vertsfamilie, noe som jeg kan få om to dager eller om to månder. Jeg valgte som sagt ikke noen stater jeg ville komme til, så jeg kan komme hvor som helst i USA, men det stod noe om at jeg hadde fått 'Region Gulf Coast' ...

 EDIT: 'Region Gulf Coast' betyr bare at de har begynt lete i det området etter familie til meg, men ikke noe garanti på at jeg haver der .. Kan likså godt havne øst i USA som jeg kan havne i sør :)

ps: blir kun oppdatert her når det er noe nytt angående utvekslingsåret mitt!
Det er veldig lite som skjer på USA fronten nå og derfor blir det ikke oppdatert så mye her på bloggen. Søknaden min er nå i USA og jeg må rett og slett bare vente framover en stund på en eventuell vertsfamilie. Tankene om hvor jeg kommer til å havne går rundt i hodet mitt ofte nå for tiden, siden jeg har ingen aning om hvor i USA jeg vil havne. Hvilken familie jeg kommer til, kommer jeg til en familie hvor jeg får småsøsken eller om jeg kommer på en liten gård? Jeg tar det jeg får og jeg skal gjøre det kommende året mitt til et av de beste!

 

 


Jeg ser det er mange utveklingsstudenter som har laget seg blogg så hvis dere vil jeg skal linke dere så bare si ifra. Har ikke vært så flink til å linke alle enda, så bare rop ut!

Dere kan også gjerne følge meg på Bloglovi her! :)
Jeg er en 16 år gammel jente som skal tilbringe neste skoleår som utvekslingsstudent i USA. Organisasjonen jeg resier med heter Explorius, fram til nå er jeg kjempefornøyd med den! Jeg valgte ingen stater, så jeg står fritt for å komme hvor som helst i USA. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om opplevelsene mine i USA slik at famile og venner hjemme i Norge holde seg oppdatert. Det blir ikke så mye blogging nå framover siden det ikke skjer så veldig mye på USA fronten enda, men etterhvert blir det mer og mer oppdateringer her.

 

Ta gjerne kontakt dersom du lurer på noe! sofie_elvan@hotmail.com