Photobucket

I går var jeg sammen med en hel haug med jenter å spiste lunsj, også viste de meg rundt om på skolen. Så i dag var jeg og vertsmor på skolen for å registrere meg på skolen og for at jeg skulle få velge fag og få satt opp timeplanen min. Skolen her er litt annerledes for vi har to semestrer og i første semester har vi de samme fagene hver eneste dag, også er det noen små endringer i andre semester. Et fag har liksom en lærer med sitt klasserom, så kommer alle elevene som skal ha det faget til den lærerer og klasserommet. Så det blir mange forskjellige mennesker i hvert fag. Skolen er veeeldig stor og jeg har klasserom over alt rundt skolen, kommer sikker slite med å finne frem litt i starten men det skal nok gå bra.

 

 

Første semester:

 • Sociology
 • American History
 • Computerized Business Applications
 • Street Law
 • English
 • Pre-Cal / Trig PAP
 • Cross Country

 

Andre semester: 

 • Psychology
 • American History
 • Computerized Business Applications
 • Drivers Education 
 • English 
 • Pre-Cal / Trig PAP
 • Track


Så dette blir fagene jeg skal ha dette året, jeg tror det skal gå greit ang skolen min i Norge, hvis ikke så kan jeg fort bytte. Det eneste faget som jeg kanskje kommer bytte på uansett er mattefaget, siden det er forberedelser til college, allså det høyeste mattefaget seniorene tar - men jeg skulle prøve det ut litt først om jeg klarer det så. OG som dere ser så skal jeg ha Drivers Education andre semester, som vil si at jeg får billappen da! Eneste jeg må ha gjort før andre semester når faget begynner er å ta en eller annen test (skal nok være mye lettere en den teoritesten hjemme i Norge). Så da har jeg lappet FØR jeg er blitt 18 år! Når jeg kommer hjem til Norge så må jeg bare levere inn det Amerikanske førekoret og få det gjort om til et norskt et, så etter 1 år må jeg bare ta glattkjøringen(?) og oppkjøringen på nytt. Sparer likevell mye tid og penger på både teoridelen og alle kjøretimene som er hjemme i norge. 

Kategori: Van BurenKommentarer

11.aug.2011, kl.22:12

Lykke til! Er litt artig å oppleve forskjellen fra å ha sin faste klasse, til å vandre rundt til nye klasser mellom hjert fag, samme fag hveer dag. Husker jeg surret selv første dag med å ikke gå meg bort når jeg skulle finne frem til neste time på så kort tid, men det kommer seg fort. Blir nok veldig bra :)

11.aug.2011, kl.23:14

Alt høres såå spennanes ut! uuh, storjenta med lappen og greier :D Husk å oppdatere om skolen osv!:* muss

11.aug.2011, kl.23:48

Er ikke sikkert du bare kan levere inn lappen. Vet om en som måtte ta lappen på nytt etter han hadde tatt den i USA. Siden Amerika er utenfor EØS området, så vil ikke statens vegvesen godkjenne det.

12.aug.2011, kl.00:17

Johanne Grov: hmmm, joo det skal jeg kunne :) sjekket det opp før jeg dro og organisasjonen min har gitt oss beskjed om at vi kan det og hvordan vi skal gjøre det da!

12.aug.2011, kl.00:20
Maren

Jeg var helt sikker på at det var ulovlig å ta lappen når du var der på utveksling, jeg?

19.aug.2011, kl.23:29

Ikke for å være pesimistisk, men skal gaaaanske mye til for at lappen du tar i USA bare kan gjøres om til det norske. Flesteparten får avslag på søknaden sin liksom... vet om en del tidligere utvekslingsstudenter som har prøvd, og alle har fått avslag. Men hvem vet, kanskje du er heldig :) Ellers ser det veldig greit ut da :D hehe

19.aug.2011, kl.23:57

mmarieiusa: den gjøres jo ikke 'bare' om til den norske lappen, jeg må jo ta glattkjørings timen og oppkjøringen på nytt her i norge x) jeg vet om en del tidligere utvekslingsstudenter som har fått den omgjort, meenmen

20.aug.2011, kl.15:57

Jaja, det kan jo fort hende at det funker :) Men det kan også fort hende at det ikke gjør det! :p


Skriv en ny kommentarNavn:

Mail:

Bloggadresse:

Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/30120946