Photobucket

Tenkte jeg kunne skrive kort og enkelt om hvordan selve prosessen for å bli utvekslingsstudent har vært for meg, og dersom det er noen andre som vurderer å gjøre det samme, så kan de få et lite innblikk i hvordan det fungerer og hva som må gjøres. Så her kommer det...

 

 

  • Sjekke ut forskjellige organisasjoner

 

Jeg begynte med å se litt på nettsidene til de forskjellige utvekslingsorganiasjonene (Explorius, Aspect, AFS osv), så bestilte jeg noen brosjyrer fra de ulike organisasjonene i posten så jeg kunne få sett gjennom de sikkelig + at foreldrene mine fikk se hvilken de likte best.

 

 

  • Rådgiver

 

Jeg dro til rådgiveren på skolen min for å få generell informasjon om det å være utvekslingsstudent, og hvordan det kom til å være i forhold til fag og det å få skoleåret godkjent selv om det var tatt i utlandet. Hos rådgiveren fikk jeg også mange brosjyrer fra de ulike organisasjonene, som jeg da tok med hjem for å vurdere på nytt hvilket jeg syntes passet best for meg siden rådgiveren hadde enda flere brosyjer fra flere organisasjoner.

 

Etter jeg hadde vært til rådgiveren snakket jeg en god del med 'nest' rektoren på skolen min siden det er han som har med alt av fag å gjøre + rådgiveren på skolen min var ikke til noe sææærlig hjelp utenom at jeg fikk en haug med brosjyrer. Så jeg snakket en del med 'nest' rektoren og fikk beskjed om hvilken fag jeg måtte ha for å få året godkjent osv.

 

 

  • Intervju med Explorius

 

Etter at jeg hadde kommet fram til at Explorius var det beste reisebyrået, sendte jeg inn interesseskjema, og kort tid senere satt jeg på skype å hadde intervju. Grunnen til at det ble over skype og ikke på en cáfe som de fleste gjør var at jeg bor så langt unna kontorene til Explorius, så da ble det beste løsningen via skype.

 

 

  • Godkjenning

 

Jeg ble godkjent av Explorius og fikk en uke på å bestemme meg om jeg ville takke ja eller nei til plassen min. Jeg brukte rundt fire-fem dager før jeg sendte inn svaret om at jeg ville veldig gjerne dra til USA med explorius, selv om jeg alltid har hatt lyst dra på utvekslings så tenkte jeg meg fortsatt godt gjennom før jeg sa ja.

 

 

  • Student Application, Legebesøk + vaksiner

 

Etter jeg var godkjent og hadde takket ja til plassen min, var det en haug med papirer som skulle utfylles, så ikke ut som så mye med en gang jeg fikk alle papirene men det var en god del som skulle fylles ut. Jeg måtte til legen for å ta diverse sjekker, urinprøve, blodprøve og alt annet mulig ettersom det var så mye småtteri angående helsen min som skulle sjekkes. Jeg måtte også begynne å vaksinere meg med Hepatitt-sprøyter, som skulle tas over 6 månder.

 

Jeg brukte omtrent 3,5 uker på å fylle ut profilen min og sende den inn igjen. I løpet av disse 3,5 ukene hadde jeg da vært hos legen, fått underskrevet papirer av foreldre, lærer og rektor, samt fylt ut en rekke spørsmål og skrevet brev til min kommende vertsfamilie. Foreldrene mine skrev også et brev om meg, slik at vertsforeldrene mine kan lese det.

 

 

  • Godkjent av Explorius i Norge

Etter bare ei uke(?) fikk jeg beskjed om at jeg manglet underskrift på ett av papirene mine og hadde glemt en liten ting, så det fikk jeg rettet opp i med en gang siden Explorius kunne godkjenne det rett der og da, og så sendte de søknaden min til USA.

 

 

  • Godkjent i USA

 

Etter en måned ble søknaden min godkjent av underorganisasjonen min, ISE og de startet å lete etter familie til meg.

 

 

  • Venting

 

Nå har jeg ventet på plassering i 91 dager, altså 91 siden jeg ble godkjent av ISE i USA, så for tiden skjer det ikke stort annet enn venting, venting og enda mer venting! Innimellom all denne ventingen her så skal jeg på informasjonsmøte i Oslo om et par uker, jeg skal søke visum og jeg skal søke om stipend for utvekslingssåret mitt!

 

Håper dette var til hjelp for noen :)

 

Kategori: Før avreiseKommentarer

28.apr.2011, kl.20:06
Caroline - Janet

trur nok du blir å kose dæ dær :)

28.apr.2011, kl.22:04

Fikk sånn 'ala' flashback når du skreiv alt dettan! E så innmari glad for at vi e ferdig med alle papiran osv, men nu e det jo bare den værste deln igjen - ventinga ... E nu glad vi har kværandre oppi alt det her <3

28.apr.2011, kl.22:19

Regine i England: Jaa, men all denna forberedelsen e jo en del av 'opplevelsen' om du skjønne :) Ja det e æ åsså snuppa <3

30.apr.2011, kl.22:21

Så fint designet ditt var blitt :)

05.mai.2011, kl.10:58

Så spennende å lese! Du er heldig som skal flytte til USA til høsten :)

15.mai.2011, kl.16:37
Andrea

Kan ikke tro at vi er ferdige med dette nå! Det virker som om det var i går jeg sendte inn interesseskjemaet og gruet meg til å se den lange søknaden! :)


Skriv en ny kommentarNavn:

Mail:

Bloggadresse:

Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/27724808